Guider med experthjälp
Elin Forsberg avatar
Skrivet av Elin Forsberg
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I våra expertledda guider går medarbetaren på egen hand igenom kapitel för kapitel med smarta hacks, övningar och kunskapsfilmer, och under tiden finns en utvald terapeut tillgänglig i chatten.

Guiden till självmedkänsla

Självkritik och prestationsångest är några av de mest bidragande faktorerna till utmattning och stress. Många anställda på olika nivåer har krävande arbetssituationer, där vissa sannolikt kommer att ha svårt att hålla i längden. Självmedkänsla är ett redskap för att skapa motståndskraft för att hantera krav både i och utanför arbetet.

För vem?

För medarbetare som exempelvis ofta är stressade och pressade på jobbet, lätt hamnar i självkritik eller upplevelser av otillräcklighet och har svårt att sätta gränser.

Motivationsguiden

Många saknar kunskap om hur man sätter upp hållbara mål. Men faktum är att mål kan bidra till ökat välmående och tillfredsställelse på arbetet, om de är satta på rätt sätt. Mål är också en av de viktigaste pelarna för att man ska hålla sig motiverad över tid. I motivationsguiden går vi igenom allt inom motivationspsykologi och ger verktyg för hur man sätter SMART:a mål och utvärderar dem.

För vem?

För medarbetaren som behöver en extra push för att jobba aktivt med mål och bibehålla motivationen över tid.

Livskompassen

Tack vare modern motivationsforskning vet vi idag att det traditionella löne- och belöningssystemet inte motiverar oss i den grad som många ledare tror. Idag vet vi att människor som själva har valt riktning utifrån sina värderingar också är uthålligare i att nå målen. Med hjälp av Livskompassen jobbar medarbetaren med att bli medveten om sig själv, sina värderingar och sin riktning. På det här sättet hjälper vi medarbetaren att hitta sitt självledarskap – alltså att hitta den inre kompassen och använda den som ett verktyg för att skapa ökad insikt och medvetenhet.

För vem?

Från ledare och chefer till medarbetare på alla nivåer, alla kan dra nytta av att arbeta med Livskompassen för att uppnå personlig utveckling, ökad motivation och bättre balans mellan arbete och liv. Genom att hjälpa anställda att identifiera och arbeta mot sina personliga syften och mål, kommer de att känna en större koppling till sitt arbete och vara mer motiverade att prestera på sin bästa nivå.


Vill du erbjuda en medarbetare digitala guider eller veta mer? Kontakta vår kundtjänst på info@ahum.se.

Fick du svar på din fråga?