Ahum Works
Information till dig som är HR / Chef
Lägg till fler krediter till ett pågående ärende

Jag vill beställa fler samtal för en medarbetare som redan får hjälp via Ahum

Sofia avatar
Skrivet av Sofia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Logga in på ditt Ahumkonto och klicka på min organisation. Välja sedan hantera användare. Leta upp medarbetaren som du önskar lägga till fler krediter för och klicka på hens namn.

Nu har du kommit in på medarbetarens kort. Bläddra längst ner till fältet Krediter. Det är här du lägger din beställning, och kan också se historiken för de beställningar som gjorts tidigare i detta ärende.

För att lägga din beställning, fyll i antal krediter, samt kostnadsställe och klicka på Lägg till. Se bild.

Du väljer antal krediter du önskar lägga till. Det är sedan terapeuten och medarbetaren som tillsammans kommer överens om hur dessa krediter ska användas, om det så är till samtal, eller digitala behandlingar (iKBT), eller en kombination. Vid arbetsplatsinriktad rehabilitering kan krediterna även användas till trepartssamtal där du som ansvarig chef/HR är med.

Rekommenderat antal krediter att lägga till

Uppstart av nytt ärende

Vi rekommenderar alltid att beställa ett udda antal krediter vid uppstart av ett nytt ärende, det vill säga när du bjuder in medarbetaren första gången. T.ex. 3 eller 5 krediter. Det gör att medarbetaren får börja med en digital kartläggning, och 1-2 samtal. Den digitala kartläggningen gör att terapeuten får en inblick i medarbetarens behov redan innan de träffas första gången, vilket gör att de kan komma lite längre redan i de första samtalen.

Eskalering / Tillägg av fler krediter

Här rekommenderar vi att alltid lägga till jämna antal krediter, eftersom de då kan nyttjas till fullängdssamtal och iKBT, som är de vanligaste formerna att använda krediterna på.

Du väljer själv om du vill lägga till ett större antal på en gång och ge din medarbetare och hens terapeut friheten att boka på så länge de finner det nödvändigt, eller ett mindre antal åt gången för att ha större kontroll över dina kostnader.